Nyhetsarkiv

Vi växer och välkomnar Alexander Bergström till vårt team

Alexander Bergström Nordic Strategy Partners

Efter en sejour på bolaget Acando (numera uppköpta av CGI) i Stockholm, flyttade Alexander hem till Luleå under 2020 där han började som managementkonsult på LTU Business. När det var dags för nya utmaningar sökte han sig till Nordic Strategy Partners och i februari gjorde Alexander sin första dag på nya arbetsplatsen.

–       Det känns väldigt kul. Jag utbildade mig vid LTU och lärde känna Lisa och Niklas redan då, och nu får vi chansen att jobba ihop igen med roliga uppdrag tillsammans med viktiga kunder. Det är en härlig energi och bra driv på kontoret, säger Alexander.

På LTU Business har Alexander jobbat med affärsutveckling och strategi för både privat- och offentlig sektor, ett spår han kommer fortsätta på i även i sin nya roll, vilket gör att han snabbt kan sätta sig in i projekten och Alexander ser fram emot utvecklingen som Nordic Strategy Partners står inför.

–       Att få möjlighet att vara med tidigt och bygga upp ett så pass nystartat företag kändes väldigt motiverande och spännande. En stor fördel med Nordic Strategy Partners är att vi är lokala, vi förstår norra Sverige och det som händer kring den gröna omställningen. Jag har en stark drivkraft att stötta aktörer i regionen inom tillväxt- och strategifrågor.Nordic Strategy Partners grundades under 2022, men ser redan ett stort behov av strategiskt stöd och affärsutveckling bland företag och aktörer i regionen. Innan året är slut räknar de med att vara minst fem anställda och om tre år omkring 20. Alexander blir startskottet för den expansion som bolaget spår göra inom de närmsta åren. Lisa Ek, partner och managing director på Nordic Strategy Partners ser att Alexander snabbt kommer bidra till att stärka företagets erbjudande.

–       Vi är stolta och glada över att välkomna Alexander till oss på Nordic Strategy Partners. Han är en skarp analytiker, kan förklara komplexa problem på ett tydligt sätt och han har en förståelse för norra Sveriges viktigaste tillväxtbranscher från sin roll på LTU Business. Vi ser honom som ett fantastiskt bra tillskott till vårt team, säger Lisa.